החזר מס לעובד בחו"ל

אתם מקבלים קצבה זקנה והחלטתם לשהות בחו"ל מספר חודשים? או אפילו לעבור להתגורר במדינה אחרת? לפני שתעשו את הצעד הגדול, כדאי לברר את זכויותיכם וחובותיכם מול הרשויות, על מנת להפיק את המרב מהקצבה לה אתם זכאים.

החזר מס לעובד בחו"להוא לא ההטבה היחידה לה אתם זכאים במדינות זרות

חשוב שתדעו, כי במדינות מסוימות תוכלו להמשיך ולקבל קצבאות שונות, אותן קיבלתם עת חייתם בארץ. אחת מהן, היא קצבת הזקנה שלכם. מדינת ישראל חתומה על אמנות בינלאומיות בתחום הביטחון הסוציאלי עם מספר מדינות לא מבוטל. על פי אותן אמנות, אם עמדת בתנאים לקבלת הקצבה בארץ, ואכן קיבלתם אותה, והעברתם את מרכז חייכם למדינה זרה החתומה עליהן גם היא, יתכן כי תוכלו להמשיך לקבלה מהאחרונה. מובן שכל מקרה נבדק לגופו, ויש לשם כך למלא אחר תנאים מסוימים, כמו המצאת "אישור חיים" כל זמן מסוים, החתום על ידי רשויות שונות במדינת מגוריכם. מידע מפורט בנושא ניתן למצוא באתר 'מחושב' – פורטל המס הגדול בישראל, אשר מרכז עבורכם את מה שתרצו לדעת אודות זכאויותיכם אל מול רשויות המיסים בישראל.

ומה אם יצאתם מהארץ לזמן מוגבל של מספר חודשים? האם תמשיכו לקבל קצבה?

התשובה המדויקת לשאלה היא, שזה תלוי. משתנים רבים נבחנים בכדי להחליט האם תהיו זכאים להמשך קבלת הקצבה ממדינת ישראל, בעת שהותכם במדינה זרה. זהות מדינת היעד שלכם, כמו גם הזמן אותו תכננתם להעביר בה, הם אך שניים מבין שאר המשתנים דנן. ככלל, תזכו להמשיך לקבל את קצבת הזקנה במשך שלושה חודשים מרגע שעזבתם את הארץ. כך הוא הדבר, גם אם עברתם להתגורר במדינה זרה, אשר אינה חתומה עם ישראל על אמנת ביטחון סוציאלי. אם במדינה המוגדרת על פי ישראל כמדינת אויב עסקינן, יתכן שאפילו משלושת חודשי הקצבה האלו לא תוכלו ליהנות. כל מקרה נבחן לגופו, ותיאלצו לעמוד בתנאים מסוימים ולהציג הוכחות שונות על מנת להמשיך וליהנות מהכסף המגיע לכם. לא מומלץ לצאת מהארץ לתקופה ממושכת, בלי לברר בדיוק את זכאויותיכם, בין אם בתחום של קצבאות, ובין אם בתחום של החזר מס לעובד בחול.

דילוג לתוכן