הרדמה אפידורלית

תהליך הלידה מלווה לרוב בכאבים חזקים אצל רוב היולדות. החשש מהכאבים שמלווים את הלידה, עלול לגרום לחרדה ואי שקט אשר יגרור לחץ דם גבוה ודופק מהיר אצל היולדת. ישנן לא מעט יולדות שבעקבות הלחץ לא מסוגלות לשתף פעולה בזמן הלידה ולעיתים אף עלולות לגרום לעובר להיות במצב של מצוקה. הרדמה אפידוראלית תאפשר ליולדת להרפות ולהירגע ובאופן ישיר תשפיע על מדדי התינוק בזמן הלידה.

הרדמה אפידורלית – ללא כאבים

הרפואה המודרנית כיום, מאפשרת כמעט לכל אישה לעבור את תהליך הלידה ללא כאבים. תהליך זה נעשה באמצעות הרדמה אפידורלית אשר מונעת את הכאבים במהלך הלידה. הרדמה אפידוראלית לפני הלידה לרוב משפרת את התחושה של היולדת ועל ידי כך מאפשרת לה לנוח ולצבור כוחות עד סיום הלידה. השינויים הפיזיולוגיים אשר מתרחשים בגוף האישה טרם ובזמן הלידה גורמים לכאבים מהם ניתן להימנע במידה ומשתמשים בהרדמה אפידוראלית. כמובן, שישנם נשים אשר בוחרות ללדת בתהליך של לידה טבעית אך כיום שימוש בהרדמה אפידוראלית הופך להיות יותר ויותר פופולארי ונפוץ בקרב נשים המבקשות להימנע  מהכאב שכרוך בלידה.

כיצד פועלת הרדמה אפידוראלית ?                                                                                                                       

הרדמה אפידוראלית נעשית ע"י רופא מרדים ובאמצעות זריקה בעמוד השדרה התחתון, ברווח האפידוראלי שבין חוט השדרה לבין תעלת החוליות שסביבו ומכאן גם מגיע השם הרדמה אפידוראלית. הרדמה אפידוראלית גורמת לחסימת מעבר של אותות כאב בעמוד השדרה ולאובדן תחושה הגורם להפחתה ברמת הכאבים מהם סובלת היולדת. מטרתה של זריקת ההרדמה אפידוראלית נועדה לשתק את העצבים בגוף על מנת שהיולדת לא תחוש כל כאב בלידה. הרדמה אפידוראלית היא סוג של הרדמה מקומית והיא גם מהווה אלטרנטיבה להרדמה כללית.

יתרונות הרדמה  אפידורלית

השיטה של מתן הרדמה אפידוראלית בלידה נחשבת ליחסית בטוחה בעלת אחוזים נמוכים של סיכונים, סיבוכים ותופעות לוואי. הרדמה אפידוראלית מעלימה את תחושת הכאב ובכך הופכת את הלידה לחוויה מרגשת ומיוחדת כיוון שהיולדת רגועה יותר ולא חווה כאבים. הרדמה אפידוראלית  אינה גורמת לטשטוש של היולדת כך שהיא ערה לגמרי במהלך הילדה. במהלך כל הלידה היולדת נמצאת בהכרה מלאה, משתפת פעולה, מגיבה לסובבים אותה וחווה את הלידה כמו כל יולדת אחרת אשר בוחרת ללדת לידה טבעית.